Entré, tider, program

Öppet: Lördag och söndag 2-3 september klockan 10.00-16.00

Plats: Bråvalla, Norrköping  (GPS, skriv in Hangargatan 23, Norrköping)

Entré:  150:-  Båda dagarna 180:-  (entréavgift till nyöppnade F 13 museet ingår)

Fri entré för barn och ungdomar under 18 år i målsmans sällskap. Utan målsmans sällskap, 80:- / 100:-.

Parkering: 20:- betalas till Eneby BK som sköter infart och parkering

 

Det här händer utöver all fordonsutställning

Dans och musik ur musikalen Hairspray!

Vid två tillfällen under dagen både lördag och söndag showar Dansakademien från Norrköping för oss. Häftig dans och mycket glädje till musik från -50 och 60-talet ur musikalen Hairspray.

Guidad militärutställning om F13

Det är premiär för utställningen ”Norrköping minns F13”. Bråvalla flygflottilj var under 50 år en av Flygvapnets största flottiljer och föregångsförband inom jaktflyg. Medlemmar ur F13 kamratförening visar museet och guidar dig på plats genom historien!

Låt dig bli -50 -60-tals stylad!   ( gäller lördag )

De blivande proffsen från Stylistprogrammet i Norrköping finns under lördagen på plats med sminkbord och speglar. Ta chansen att få både ansikte och hår omhändertaget.  Titta dig i spegeln och låt dig förflyttas 50-60 år tillbaka i tiden!(sminkning 50:-, hår 50:-, pengarna går oavkortat till elevernas verksamhet)

Åk veteranbuss

Stig på och åk en liten tur med någon av de två läckra Scania Vabis-bussarna från 1954 och 1965.  Från hållplatsen vid mässans entré tar dig bussen bort till hållplatsen vid den guidade militärutställningen om F 13.

Concours de charme

Vi kan inte lova säkert, men chansen är stor att du får se flera ekipage där fordonsägarna lagt mycket kraft och energi på att få kläder och annan utrustning att stämma precis med sitt fordons ålder. Lite extra uppvisning och intervju med deltagarna.

Nostalgi/ och veterandelsmarknad

Förhoppningarna är stora att vi får hit flera intressanta säljare av nostalgiprylar och fordonsveterandelar av olika slag.  Något fynd att göra kanske?

Mopedrally   (söndag)

Det kommer att knattra och ryka när tvåtaktsmopparna lämnar utställningsområdet vid 11-tiden på söndagen för sitt mopedrally. Cirka två timmar senare rullar de in igen på Bråvalla då årets moppedrallysegrare utses. Intervjuer och visning av gamla klassiska mopeder.

Rösta och vinn

Som besökare ska du naturligtvis rösta på dina favoritekipage. Och efter att du lagt dina röster är det kanske också din tur att bli en vinnare. Vi lottar ut presentkort till ett värde på över 5.000:-!

Musikunderhållning från scen

Under eftermiddagen både lördag och söndag ser Norrköpingsduon Debbie och Lasse till att det gungar loss rejält. Härlig musik av två duktiga artister som vet hur det ska låta.

Mat och dryck

Mat och kaffe kan du som besökare köpa från fyra serveringsvagnar på området. Dessutom håller Café Bråvalla öppet och ger dig möjlighet att både fika och köpa någon macka om du hellre önskar det.