Assistansförsäkring husbil

Att ha en assistansförsäkring för din husbil är inte obligatoriskt, men rekommenderat. Genom att teckna en assistansförsäkring på husbilen slipper du riskera att få semestern förstörd om något skulle hända. Hos företaget Assistansbolaget.nu kan du vara säker på att du får en väggassistansförsäkring för din husbil som du kan vara trygg med. Det kan vara skönt att veta om att du får hjälp och slipper bli ståendes i vägrenen med en trasig husbil.

Assistans husbil

Att skaffa assistans till husbil kan för en del kännas dyrt och tråkigt att lägga pengar på. Men när olyckan väl är framme och något går sönder i husbilen, ångrar de allra flesta att de inte köpte till assistans. Dels kan du enklare och snabbare få hjälp, dels blir det i slutändan billigare än att bogsera en husbil utan assistans.

Speciellt du som ska köra med din husbil utomlands bör teckna assistans till husbilen. Att bli ståendes med en trasig husbil i ett annat land är mycket stressande. Har du däremot assistans till din husbil kan du alltid kontakta ditt försäkringsbolag, som kan guida dig till hur du ska gå till väga. Var dock beredd på att du ändå kan behöva lägga ut pengar för vägassistansen, men som du sedan får tillbaka från försäkringsbolaget.

Vägassistans husbil

När du tecknar vägassistens för husbil är det viktigt att du kontrollerar vad som ingår eftersom det kan skilja sig åt mellan olika assistansförsäkringar. Det är därför inte säker att den billigaste försäkringen är den bästa eller mest prisvärda.

Det som ofta ingår i en vägassistans för husbil är:

  • Reparation på plats om möjligt
  • Starthjälp
  • Bärgning till verkstad
  • Hjälp vid punktering
  • Hjälp vid bränslestopp
  • Hjälp om nyckeln är försvunnen
  • Bärgning vid dikeskörning
  • Transport till hemort/hyrbil
  • Hotell vid behov

Målet med vägassistansförsäkringen är att om du får problem med din husbil ska du kunna känna dig trygg med att husbilen tas om hand om från vägen och du kan tryggt komma hem igen. Men exakt vad det innebär kan alltså variera, även om det hos de flesta försäkringsbolag ingår samma tjänster. Se till att ha koll på vad som ingår, så att du vet vad du kan få hjälp med. Det som också är viktigt att titta på innan du tecknar assistansförsäkring är självrisken.

Försäkring husbil

Precis som med en vanlig personbil behöver din husbil ha en försäkring. Som minst behöver den vara trafikförsäkrad men det är bättre att vara halv- eller helförsäkrad. En halvförsäkring täcker det mesta, förutom vagn- och karosskada. Om det är värt med en helförsäkring eller inte beror oftast på åldern på din husbil.

I en del husbilsförsäkringar ingår viss assistanshjälp, men det är då inte helt ovanligt att en självrisk tillkommer. Därför kan de finnas en fördel med att teckna en separat assistansförsäkring trots det.