Bästa camping i Sverige – inspiration

Planerar du för din nästa semesterresa och behöver inspiration på bra campingställen i Sverige? Det kan vara din allra första campingresa eller så är du en erfaren campare som söker efter nya resmål – hur som helst hoppas vi att du hittar den bästa campingen med hjälp av vår guide.

Sveriges bästa camping – topp 8

Det har blivit alltmer populärt att spendera semestern hemma i Sverige. Det finns otroligt vackra platser med natursköna vyer och spännande aktiviteter för dig som reser själv eller planerar för en campingsemester med en stor familj. Vi har valt 8 favoriter med bästa campingplatser för din nästa semesterresa.

Bild från: Johannesvik.nu

1. Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Johannesvik Camping & Stugby ligger alldeles i närheten av Kungshamn och Smögen. Med sina varma klippor och ett svalkande hav kan denna plats definitivt ta hem priset som bästa camping på Västkusten. Under högsäsongen anordnas här massa aktiviteter för hela familjen – krabbfiske, skattjakt, hoppborgar och tipspromenader, här finns det något för varje person. De vuxna kan spela klippgolf, gå på relaxavdelning och vandra i närliggande vandringsleder.

Passar dig som:

 • Älskar hav och fiske
 • Väljer en aktiv semester
 • Vill frossa i färska skaldjur
Webbplats Johannesvik Camping
Bild från: Tobisvikscamping.se

2. Österlen

Tobisviks Camping

Tobisviks Camping ligger precis intill stranden och cirka 2 km norr om Simrishamn. Här kan du uppleva nationella cykelleder Sydkustleden, Sydostleden och Österlenleden i närheten av campingen. För dig som älskar aktiv semester erbjuder Tobisviks Camping massvis med sportaktiviteter som beachvolley, tennisbanor, minigolf och boule. Dessutom finns här även roliga aktiviteter för barn, en stor lekplats, trädkojor och en stor studsmatta. Närbelägna Simrishamn bjuder på stadsvandring och intressanta utställningar för vuxna och barn. Detta är enligt oss den bästa campingen på Österlen.

Passar dig som:

 • Gillar sport, långa promenader och cykelturer
 • Tycker om att se sevärdheter och gå på upptäcktsfärd
 • Reser med barn
Webbplats Tobisviks Camping
Bild från: Bodasand.se

3. Öland

Böda sand beach Resort

Detta femstjärniga ställe beskrivs som Sveriges paradis för campingsemester. Här finns massor med roliga aktiviteter för hela familjen med ett närliggande vattenland, tennis, dykning, vattengympa och mycket mer. Du som älskar att hänga på stranden kan lata dig under svalkande solparasoller på den två mil långa sandstranden intill campingen. Njut av à la carte-menyn, köp med nybakat bröd från bageriet och ät glass i stora lass direkt intill strandkanten. Böda sand beach resort är den bästa campingen för din nästa semesterresa!

Passar dig som:

 • Vill träna på semestern
 • Gärna träffar mycket folk
 • Älskar sol och bad
Webbplats Böda sand Beach Resort
Bild från: Kneippbyn.se

4. Gotland

Kneippbyn Resort Visby

Denna 5-stjärniga resorten ligger cirka 3 km söder om Visby och erbjuder det mesta man kan tänka sig för en barnfamilj. Här kan du bo i egen husvagn eller husbil, tält, vandrarhem eller hotell. Närheten till havet och vattenupplevelser, sommarland med roliga aktiviteter för barn och teateruppsättningar med svenska barnklassiker som Pippi Långstrump, Kling & Klang och Prussiluskan. De vuxna kan spela padel, träna på utegym eller vandra på vackra stigar längs med havet.

Passar dig som:

 • Vill ha närheten till hav
 • Reser med barn
 • Väljer en aktiv semester
Webbplats Kneippbyn Resort Visby
Bild från: Motesplatsborstahusen.se

5. Landskrona

Mötesplats Borstahusen

Detta naturvackra campingställe ligger precis intill Öresund och passar dig som vill ha en lugn semesterresa. Här kan du njuta av den skånska västkusten med salta sandstränder och långa soltimmar, gå på SPA, uppleva matkulturen eller spela äventyrsgolf. För dig som vill göra en upptäcktsfärd erbjuds en tripp till ön Ven eller en museum-runda i Landskrona. Dessutom kan du ta färjan till Helsingör för att uppleva den danska kulturen. Detta är den bästa campingen i Landskrona för dig som reser själv eller tillsammans med din partner.

Passar dig som:

 • Vill ha en rogivande semesterresa
 • Älskar hav
 • Vill spela mycket golf
Webbplats Mötesplats Borstahusen
Bild från: Vastervikresort.se

6. Västervik

Västervik Resort

Västervik Resort är ett 5-stjärningt campingområde med massor av aktiviteter för hela familjen. Campingplatsen ligger i Smålands vackraste skärgård med sandstränder och fina naturvyer. Här kan man aktivera sig med fisketurer, klättring och sälsafari eller åka spännande vattenrutschkanor i Upplevelsebadet intill campingplatsen. För de som vill uppleva närliggande öar finns här möjlighet att åka ut med skärgårdsbåtar till Hasselö eller Idö. Dessutom kan du besöka Astrid Lindgrens värld som ligger cirka 1 timmes bilväg från Västervik. Hela upplevelsen gör resorten till Sveriges bästa camping i Västervik.

Passar dig som:

 • Vill ha mycket aktiviteter
 • Reser med barn
 • Som gillar sol och bad
Webbplats Västervik Resort
Bild från: Herrgardsliv.se

7. Kristinehamn

Kristinehamn Herrgårdscamping & Stugor

Denna vackra 4-stjärniga campingplats är belägen i Kristinehamn i Värmland. Campingen passar dig som vill ha en rogivande semesterresa med egentid för reflektion. Välj mellan en skön avkoppling på den intilliggande stranden eller en mer aktiv semester med äventyrsgolf, kanotpaddling och cykling. Härifrån kan du promenera till den berömda Picassoskulpturen eller åka med kryssningsbåten till Vänern. Du som vill upptäcka stadslivet kan åka in till centrum som ligger cirka 3 km bort från campingplatsen. Det här kan vara Sveriges bästa camping för vuxna.

Passar dig som:

 • Vill ha lugn semesterresa
 • Vill upptäcka kultur och sevärdheter
 • Gillar skärgårdsmiljön
Webbplats Kristinehamn Herrgårdscamping
Bild från: Pitehavsbad.se

8. Piteå

Pite Havsbad

Den bästa campingen i Norrbotten ligger i Piteå. Här njuter du av havsutsikten och kan spendera långa timmar i solskenet. Det finns över 40 aktiviteter för hela familjen med bland annat äventyrsbad, SPA, tivoli, golf och barnshower. Denna camping passar både stora barnfamiljer och kompisgäng som åker på en gemensam semesterresa. Här kan du förvänta dig massvis med spännande äventyr och nya upptäckter varje dag.

Passar dig som:

 • Vill ha mycket aktiviteter
 • Vill träffa mycket folk
 • Reser med barn
Webbplats Pite Havsbad

Vad krävs för en 5-stjärnig camping?

Klassificeringen bestäms av SCR Svensk Camping utifrån vad som erbjuds på en campingplats. Antal stjärnor är alltså ett betyg som ges utifrån standard på campingen. Där ingår 4 olika kategorier som bedöms utifrån vissa kriterier för hygien, service, miljö och aktiviteter. Camping som erhåller en 5-stjärnig klass har ett sammanlagt betyg på över 90 % i alla ovannämnda kategorier.